www.bypias.com

www.bypias.com

12. lokakuuta 2013

NATURAL WOMAN

BY PIA´S HOME, antique-washed collection

Turkisliivit BY PIA´S


Accessories BY PIA´S


Uudet tähtikassivärit saapuneet...


Ihanat villatuotteet...


MUOTIMAAILMA magazine, article about BY PIA´SBY PIA´S syksy huipentuu vielä ihanilla pikkujoulu-kuvauksilla, jossa stailaan kolme eri-ikäistä kaunotarta
pellavalookkiin. Ompelijat hurruttavat vaatteita jälleenmyyjille, verkkokauppaan ja myymäläämme Espoossa.
Uusi kodintekstiilimallisto on myyty jo ennakkoon ihaniin sisustusliikkeisiin, se tulee myyntiin myös verkkokauppaamme ja myymäläämme. Ensimmäinen iso erä valmistuu jo ensi viikolla. Mallisto on laaja, siihen kuuluu vuodetekstiilit, myös tuplaleveät, kattaukseen pöytäliinat, tabletit, kaitaliinat, vohvelipyyhkeet jne. Tuo uusi pellava on pitkäaikaisen kehittelyn tulos, jollaista pellavatehtailija ei ole ennen kenellekään brändille valmistanut. Halusin pellavan olevan ns. antique-washed, ikäänkuin mummolan wanhat  ja kymmenissä pesuissa pehmenneet, patinoituneet pellavat! Olen innoissani, sillä niissä on sitä "jotain"...
Myymälämme on "lastattu" ihanilla syysuutuuksilla, pellavavaatteiden joukossa myös huolella valikoituja neuletuotteita, joissa kivasti mohairia joka tekee niistä ihastuttavan pehmoisia.
Olen perfektionisti materiaalien suhteen, kaikki mikä kutittaa, nyppyyntyy, venyy muodottomaksi pesussa tai hiostaa on minulle ehdoton EI! Siksi ehkä tähän uraan päädyinkin, sillä shoppaaminen tavallisen muodin parissa aiheutti minulle päänvaivaa. Hylkäsin ihan hetkessä nuo pesuissa nuhjuuntuneet vaatekappaleet ja vaatekaappi pursusi vaatteita, joita kannoin mm. UFFin boxeihin ja mietin kuinka mielettömät määrät näitä meiltä kaikilta kertyy.
Olemme naisporukalla todenneet, että ihmisten kulutuskäyttäytyminen on muuttunut. Kaikki me tiedämme, että kerskakulutus kuormittaa maapalloamme. Kaukomaissa köyhien ja alipalkattujen ihmisten työllistäminen tavaranvalmistuksessa on sortamista (toki sillä on työllistävä vaikutus heille, mutta köyhyyskin helpottuisi jos työstä maksettaisi paremmin). Ja jos vaateliikkeissä työskentelevät joutuvat käsittelemään vaatteita hanskoilla välttääkseen allergioita, mättää se terveysnäkökulmistakin. Kun kaikki tuotetaan kaukana, seilaa rahtilaivaa merillä viikkoja saastuttaen luontoa. Ja kun työ tuotetaan aina siellä missä se on halvinta, pakenee työt täältä muualle ja se tietää meille lisää työttömyyttä. Huh, tulipas vuodatusta mutta näin karkeasti ajateltuna olen pohtinut. Itse en koe olevani esimerkillinen kuluttaja, mutta työssäni olen saanut tietoutta jota en aiemmin juurikaan vaivautunut tajuamaan.
Myymälässämme asioi naiset, jotka usein kertovat pidättäytyvänsä ostamasta muutamaa halpaa heräteostoa ja satsaavansa sitten kunnolliseen. Kankaiden kestävyys ja laadukkaampi ompelutyö ovat heillä avainasemassa tietysti vaatteiden kauneuden ja istuvuuden rinnalla. Mielestäni ihan perusasioita! Suomalainen nainen on hyvin käytännön-ja luonnonläheinen. Vahva siteemme luontoon ja perinteisiin, käsityön arvostaminen ja eettisyys sekä luonnollisen kauneuden ihannointi tekee suomalaisesta naisesta NATURAL WOMAN!

Terkuin, PIA

1 kommentti:

unelmienpuoti kirjoitti...

Ihanasti kirjotettu ja ajatus on kaunis ja olen sinun kanssasi kyllä samoilla linjoilla. Itsekin tykkään pellavasta materiaalina entistä enemmän.
Tuo sinun UUTUUS turkisliivi ON todella bueno :)
Aurinkoista Loppu syksyä ja mukavaa ahertamista työsi parissa...