www.bypias.com

www.bypias.com

23. tammikuuta 2014

KOLME K:OOTA!

Mielikuvamatkailen mielelläni, nämä kuvat ovat lemppareitani juuri siihen hommaan! Pakkaamme päivittäin selvästi etelään hiihtolomaksi aikovien verkkokauppatilauksia; valkoisia pellavacapreja, Hanko-raidallisia mekkoja, tunikoita ja pellavahattuja...Ihanaa tosielämän matkaa kaikille, itse yritämme nauttia auringonsäteistä juna-asemavanhuksemme suojista työpäivinä!Olen viime päivinä muistellut viimeisen parin vuoden tapahtumia, ihmeellisiä muutoksia työelämässäni. Olin ammattiini ja naisten stailaamiseen sitoutunut kampaaja, jonka uskollinen vakioasiakaskuntani työllisti vuodesta toiseen. Toteutin unelma-ammattiani, asiakkaani olivat ihania ihmisiä joita kaipaan kovasti ja joihin olin kiintynyt! Terveisiä teille, tiedän että jotkut teistä luette tätä blogiani...Olen aidosti ihmis-ja eläinrakas ihminen, uteliaskin josta isäni minua lapsena torui sanomalla " älä ole niin kiinnostunut muiden asioista, pidä huoli vain omistasi". Minua jäi askarruttamaan monet ystävieni kokemat asiat, etenkin vääryydet...Itsestäni en ole koskaan liikaa murehtinut, olen aina luottanut jotenkin, että elämä kantaa!

Kampaajan ammatistani on ollut hurjasti hyötyä, uskon tietäväni mitä suomalainen nainen haluaa! Uteliasta luonteenpiirrettäni olen voinut hyödyntää oppimiseen: kohtaamalla paljon erilaisia ihmisiä ja haastattelemalla heitä hyödyntääkseeni ammatissani tarjottavia palveluita, tyyliä, tuotteita, tunteita, käytäntöjä ja arvomaailmoja!

"Kaunista, käytännöllistä ja kestävää" kiteyttää ideologiani BY PIA´S Design-tuoteperheen ja malliston synnystä. Voisin vielä tuohon lisätä yhden/kaksi K:oota "kaikenkokoisille ihmisille".
Olen lukenut viime aikoina suomalaisen suunnittelun ja muodin mahdottomuudesta selvitä ulkolaisten halpavaateketjujen aiheuttamasta markkinoiden valtaamisesta ja vaatteen hinnan "vääristymästä".
Kieltämättä, kun tuotantoon ja valmistuttamiseen perehtyneenä katsoin Joulun alla telkkarimainoksia joissa myytiin naisten mekkoja 9,-. Mielessäni laskin, paljonko yritykselle tuli maksamaan TV-mainokset, iso organisaatio myymälöineen, kankaat, laivarahdit Aasiasta, verot ja muut. Mietin paljonko vaatteen valmistajille: ompelijalle tai automaatiohihnan hoitajalle maksetaan tuosta hinnasta. Aivan varmasti vähän, hävettävän vähän! Paljon voisi maailman köyhyydessä auttaa, jos ihmisille noissa maissa maksettaisi työstä enemmän ja kun heidän työnantajiansa ovat oikeasti me; ostajat! Tämä riistokaupankäynti harmittaa minua ja yhä enemmissä määrin muitakin meistä...
Mallistoni kauneus on minulle esteetikkona tärkeintä, kestävyys ja laatu saadaan aikaan ainoastaan kunnollisella kangasmateriaalilla ja perinteisellä ompelutyöllä. Käytännöllisyys on sitä, että vaatetta voi käyttää ympärivuoden ja vuosia, halki muodin ja tyylien muutoksien. Kaikenkokoisille naisille toimiva sama vaate ja kaava on suuri haaste, mutta onnistuessaan suuri yhteinen ilomme joka koskettaa monia!
Vaatteen hinta ja laatu ei aina maailmassa kohtaa, mutta siinä peräänkuulutetaan yritykseltä moraalia.
Tavoitellaanko nopeaa ja maximaalista voittoa, vai halutaanko ihmisille myydä rehtiä suomalaisen arvomaailman ja standardien vaatimaa tuotetta. Uskon, että edellytykset pitkään ja onnistuneeseen toimintaan tulevat jälkimmäisestä. Ihailen kotimaisia brändejä, kuten Kuoma: luin artikkelin tuosta pitkän linjan suomalaisesta saappaiden suunnittelusta, tuotannosta ja perheyrityksestä. Siinä kohtaa oikeasti ostajien tarve, käytännöllisyys ja laatu! Hinta ei ole halpa, mutta se on hyväksyttävää sillä oikeat kriteerit täyttyvät...Samoilla kriteereillä voidaan myydä tuotetta myös ulkomaille!
BY PIA´S tähtää myös kotimaan lisäksi ulkomaille, lähimmät naapurimaiden naiset ovat osoittaneet innostuksensa myös mallistoomme. Tartumme haasteeseen, kurkotamme pilviin siten että varpaat pysyvät vielä maassa!

Tyyliterveisin, PIA

1 kommentti:

Nuppu Home kirjoitti...

Pitkä, mutta ihana postaus Pia. Kirjoitat niin asiaa, joka sanassa olen samaa mieltä kanssasi ja tiedän, etten ole ainoa. Toivoisin, että joku vastaavan arvomaailman omaava toimittaja lukisi tämän kirjoituksesi ja tekisi sinusta ja yrityksestäsi arvoisensa jutun johonkin arvostettuun skandinaaviseen lehteen. Tiedätkö Pia, joka aamu on edelleen yhtä ihana lähteä töihin. Yhdestäkään päivästä ei tiedä etukäteen sen sisältöä ja koen olevani mukana jossain tärkeässä prosessissa, jonka tavoitteena on mm turhan kulutuksen vähentäminen, luonnon materiaalien ja lähituotannon lisääminen. Olen ylpeä työpaikastani, jossa lisäksi myös arvostetaan omia käsityötaitojani, kannustetaan luomaan uutta ja annetaan mahdollisuus sijoittaa virkkaamiani Nuppu Home-tuotteita upeiden By Pia's tuotteiden rinnalle putiikkiin.
Huoh, tulipa vuolas kommentti ;-)