www.bypias.com

www.bypias.com

25. heinäkuuta 2010

"Oi niitä aikoja..."


Voi mikä riemuisa loma! En muista pienen elämäni aikana tällaista lämpöä...Suomen kesä, kiitos!
Tein kaikkea sitä mitä haaveilin, kuljin hiekkateitä kohti ihanimpia mökki-idyllejä.
Herra M on rakas ystävämme ja tämän ihanan punaisen torpan haltija keskellä kaunista Karjalohjaa. Vietimme ikimuistoisen viikonlopun täällä miljöössä, jolle ei vertaa! Herra M omaa puutarhurin taidot, kuten kuvista huomaatte. Melkein kaikki kasvit ovat edellisten omistajien istuttamia, mutta heidän työllensä löytyi oiva jatkaja. Herra M:n kesänvietto sujuu viinilasi, kastelukannu ja puutarhasakset kädessään. Tämä paikka on unelmaa, mutta ei sovi laiskalle puutarhurille.

Torppa on sisältä uudistuksen vallassa. Herra M omaa loistavan sisustusmaun, mustaa, valkoista, harmaata, minimalismia ja perinteitä kunnioittaen! Pääsemme tulevaisuudessa kurkkaamaan myös sisältä kunhan remonttia on saatu valmiiksi. Torpan sisätilat olivat pääosin hirsiseinää, lautakattoa ja lankkulattiaa. Kaikki puunvärinä, mutta nyt on katot maalattu valkoiseksi ja lattia harmaaksi. Tykkäämme KYLLÄ...

Torpasta löytyy myös upea kalkittu leivinuuni ja pönttöuuni. Piharakennukset ovat kaikki samaa tyylilajia. Terassilaudoitukset on maalattu mustaksi, ihanat!


Kuvassa pihasauna, josta löytyy majoitustiloja sekä liiteri!

Nurmikko on täynnä ihania apilankukkia! Köynnökset viihtyvät valtoimenaan rakennusten seinustoilla...


Erilaisia kukkapenkkejä on eri puolilla pihaa, tässä yksi näyttävimmistä!


Komea Torppa sijaitsee ylväästi mäen päällä, pellot aukeavat kumpuillen ympärillä ja kaikkialla on kookkaita lehtipuita. Mieleeni tulee jokilaakson maisemat.


Vierailumme kohdistui Fiskarsin Antiikkimarkkinat-viikonloppuun! Lämpötila oli +30 paremmalla puolella ja lauantain myyntipäiväni Billnäsin Ruukin parkkipaikalla oli lähellä lämpöhalvausta. Kuumuus asfaltista nousi läpi kenkieni ja naapuripöydän keräilyastioita myyvän Rouvan tinakupeista suli liimatut meripihkakoristeetkin irti. Siinä sitten yritin pysytellä tiiviisti aurinkovarjoni katveessa. Mukavaa oli, mutta sunnuntaina heittäydyin vapaalle nauttimaan Fiskarsin Antiikkimarkkinoiden vilvoittavasta tunnelmasta sisähallissa.

Kiitos Herra M:lle mahtavasta illasta tämän ihanan pergolan suojissa! Kesän upein grilliruoka maistui Virolaisen ystävämme kokatessa meille salaisine pihviresepteineen KIITOS!
Salainen polku johdattaa minut vielä Etelä-Ruotsiin, Skånen maisemiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna! Kyseessä on kaikki estetiikan aistit täyttävä matka...puhtaasti sisustus-aiheinen reissu sillä menen jo etukäteen paikanpäälle ennen tukkureiden messuja tilaamaan syksyn ja talven Sisustajantaivaan tuotteet. Luvassa kaikkea ihanaa, Jeanne D´arcin hengessä mutta aivan uusia Suomessa ennennäkemättömiä juttuja...
PS. Vielä ennen reissuani järjestän pienen kirpputorin Blogissani! Olkaa valppaina...
Terkuin, PIA

1 kommentti:

Pau kirjoitti...

Kaunis puutarha, pidän sne suomalaisesta fiiliksestä ja klassisista puutarhakalusteista:) Sekä kasvivalinnoista; krassit, mustasilmäsusannat ja onko tuo nukenmekko/köynnös (nyt en saa nimeä mieleen). Ihana viikonloppuympäristö teillä ja Hra M:llä kesän viettoon:)