www.bypias.com

www.bypias.com

13. kesäkuuta 2011

PAAALJON Mökkikuvia!

Helteisin mökkiterkuin!


Viime mökkikesän vietin mukavasti makoillen riippumatossa, nyt on toinen meininki...
Palasimme mökille lattiamaalaus-urakan jälkeen viettämään helteistä sisustusviikonloppua, sillä kaikki tavaramme olivat sullottu pieniin makkareihin odottamaan maalinkuivumista. Lattiat olivat olleet kellertävän lakatut lautalattiat, emme hioneet lakkoja vaan ensimmäinen maalikerros tehtiin ohennetulla Otexilla ja muutaman tunnin kuivatuksen jälkeen Betolux, jonka kuivumiseen meneekin sitten päiviä. Isoin homma oli tavaroiden roudaus, maalaus menikin sitten telalla nopsasti parissa tunnissa.


Mökillä tykkään väreistä! Idealla "Antaa kaikkien kukkien kukkia..." Mökki-viikonloppujen aikana ei oikein ehdi kyllästyä väriloistoon. Toisaalta tykkään hieman boheemisti yhdistellä kaikenlaisia värejä ja kuoseja, en juurikaan jaksa tyylitellä niin sävy-sävyyn. Mökin tekstiilit ovat valtaosin Ikeasta ja puodiltani, aiempien vuosien hankintoja. Mökkimme seinät ja kattokin olivat "kasari" mäntylauta-paneelia ennen maalausta ja nyt tekstiilit näyttävät ihan uusilta valkoista vasten.


Ihailen siirtolapuutarha-tyylisiä pikkumökkejä, joissa on kekseliäästi käytetty tavaroille omat paikkansa. Luovuimme pikkumakkareissa olevista liukuovikaapeista ja nyt saakin sitten miettiä säilytystiloja. Onneksi rakastan koreja, hyllyjä, arkkuja ja sängynaluslaatikoihinkin mahtuu yllättävän paljon vaatteita, akkareita jne.


Isojen poikiemme makkari on sinivalkoisissa sävyissa kuten aiemmin, päiväpeittojahan eivät jaksa pedata...joten nätit pussilakanat saa näkyä. Pussilakanat ovat Ikeasta ja farkkutyynyistä en muista enää mistä aikoinaan ostettu...


Tuvan kulmassa näkyy tiilitakka, jonka maalasin mieheni kauhuksi pari kesää sitten valkoisella maalilla. Oli aiemmin punatiilinen ja nyt hmm? hyvin rustiikkinen valkoinen takka. Puodin ihana valkoinen antiikkilipasto muutti tänne...


Alla kuvassa sama tila juuri maalattuna, onnistun kyllä täyttämään tilan kuin tilan nopsasti...


Kivat puutarha-rautatuolit olivat jo lähdössä kirpparille, kun keksin niihin mustan spray-maalauksen ja eikun tupaan kupulampun ja muoviräsymattojen kanssa...lamppu on Ikeasta ja myös spray-maalattu. Höh, ei pitäisi pikkukaupan-pitäjän mainostaa yhtään isoa Ikeaa mutta kun löytyy sieltäkin joskus edullista kivaa, tuunattavaa...


Pikkuveli tykkää nukkua tuvan viileässä ilmassa ja heittelee tyynyt lattialle sohvalta. Olen miettinyt tupaan jotain muuta sohvaa kuin tämä rautasohva, mutta kun siinä mahtuu ihanasti ottamaan päiväunet yksin tai kaksin...


Mökille en ole ostanut juuri mitään uutta, periaattena oli omavaraisuus sillä möksällä oli jo ihan kivoja juttuja. Kotoa löytyi sopivia lamppuja, vanhaa rekvisiittaa ja puodista raaskin ottaa vain valkoisia Jeanne D`arc Livingin tekstiilejä.


Nätit pussilakanat saavat olla pinossa esillä...


Ikkunaverhoja en osannut päättää tupaan, sillä ikkunat aika neliöt. Ähelsin tuollaisen kiikkerän hyllyn ikkunan päälle ulkovaraston kätköistä...


Ulkokuvia en sitten kerinnyt enää napsimaan kun kamerasta loppui akku. Leikkimökistä tein valkoisen, romanttisen nukkumapaikan Heidi-tädillemme ja muitakin kivoja kuvia ulkoota sitten ensi kerralla...


Lupiinikimppu IHANIA!


Keittiöstä hieman hämärä kuva...keittiö on vielä vailla pientä tuunausta jahka jatkamme ensi viikonloppuna!


Pieni linssiluteemme siinä kurkkii!


Hiki pukkasi helteellä, kun ruuvailimme hyllyjä ja maalasin pihalla pikkukalusteita. Ehdimme onneksi käydä pulikoimassa järvenrannassa ja kävelyllä hiekkatiellä tervehtimässä kivoja naapureitamme. Mieheni katseli ihmeissään touhujani, sillä halusin tuttuun tyyliini nopeasti kaiken paikoilleen...jotta se ihana riippumatto-laiskottelu voisi taas alkaa.

Ihanaa viikonalkua! Terkuin, Puuha-PIA

21 kommenttia:

Maanvaiva kirjoitti...

Todella kaunis on tiedän mökki!

Tiina kirjoitti...

Ihana tuo teidän mökki. ♥

Maarit kirjoitti...

Kyllä valkoinen tila on niiin raikas ja kun sitä voi maustaa just värikkäin tekstiilein ym. jos haluaa. Ihana möksä ♥

Tuire kirjoitti...

Ihana mökki! Lakanapino näyttää kauniilta, kiva idea. Minullakin on ikkunanpäällishylly, pitäisi keksiä sinne jotain kivaa tavaraa. :)

Ainosofia kirjoitti...

Aivan ihana mökki...

Kyllä passaa tuolla hermoja leppuuttaa :)
Vaikka ei sinun hermoissa varmasti mitään häikkää ole - tarkoitin itseäni ;)))

BY PIA`S kirjoitti...

Heippa kaikille!

OH, kiitos kun olette hengessä mukana! Olin NIIN haaveillut monia vuosia valkoisista lautalattioista, ja vieraillut monissa kodeissa joissa sellaiset. Rakas mieheni ei nyt oikein jaksa yhtyä tähän hurmokseen, eikä monikaan ymmärrä millaisen kicksin/inspiraation voi saada aikaan pienen mökin valkoiset pinnat,-). TE KYLLÄ YMMÄRRÄTTE! Seuraava 5 vuoden haaveeni on maalata mökki sekä ulkorakennukset lakritsin mustaksi valkoisilla karmeilla. Ja möksän edustalle tehdä pieni lautaterassi, tummanharmaalla petsillä. Ai niin, mutta lahoava saunanlattia menee ehkä vielä edelle tärkeysjärjestyksessä...

Sadepäiväterkuin, PIA

Maarit kirjoitti...

Ihanaa ihanaa ihanaa. Odotan niin innolla oman mökkilaajennuksen valmistumista.. tosin joudun odottamaan ensi kesää, että pääsen sitä sisustamaan. Sillä välin ihailen ja haen idoita muiden ihanista kodeista, mökeistä ja kesäasunnosita. Niin kaunista teillä on!
Valoisaa alkanutta viikkoa ja nähdään keskiviikkona!
Maarit

BY PIA`S kirjoitti...

Heippa taas!

Kiitos Maarit sinullekin, olet aina niin kannustava! Kyllä mökkeily on ihanaa ja niin erilaisia, ihania mökkejä ihmisillä...kaivelin vanhoja kesäisiä sisustuslehtiä joiden mökkikuvat ovat mahtavia. Ihan kuin matkaisi mielessänsä noihin ihaniin paikkoihin! Taitaa tulla harmaa viikko, taidanpa käynnistellä blogi/facebook-arvontaa teidän kaikkien iloksenne!

Terkkusin, PIA

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Kyllä mökistänne tuli niin ihana... Meilläkin on sellainen muutos haaveilla...Tai minulla on.. Meillä on pikkumökki missä on kaikki puupanelia..
Siitä mustasta tuolista tuli hieno !
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Tinis vita hem kirjoitti...

Mökistäsi tuli todella ihana ja tuolin spraymaalaus oli loistava idea! Meidänkin mökillä on lakattu puulattia ja olisi mukava kuulla myöhemmin, miten maali on kestänyt ilman lakkapinnan hiomista.
Mukavaa kesää!
Tini

Leena kirjoitti...

Ai että miten ihanan näköistä!

Liisa kirjoitti...

IHANIA kuvia ja tunnelmia möksältä!
Hih, meillä kävi poistotuomion saaneille samanlaisille rautatuoleille JA samoille Ikean lampuille (myös poistotuomion saaneille) sama juttu, tosin sprayjasin vaaleaksi. Näyttävät kyllä upeilta mustanakin, Varsinkin tuo lamppu laittoi miettimään...hmm..Mies nirhaa mut, jos pyydän sitä TAAS ottamaan lampun katosta ja seuraavana päivänä laittamaan takaisin ;D
Toi rautasänky kaikkine kukkineen on aivan unema...
Odotan jo intoa pihisten ulkokuviasi mökiltänne...ja leikkimökin! Huoh...

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Upealta näyttää.
Valkoinen on niin raikas, kyllä tuolla viihtyisi kauemminkin:)

BY PIA`S kirjoitti...

Heippa taas kaikille!
Olen itse vielä hieman "hämilläni" mustan tulosta mökkiimme. En itse ole varsinaisesti mustavalkotyyppiä mutta sain vinkkiä ja inspiraatiota vieraillessani Jonnan, Rouva Jonesin kotona-blogin pitäjän huushollissa. Siitä sitten sekoittaen romantiikan ja modernimmat elementit keskenään,-). Sain myös kommenttia keittiö-kuvasta, joka on vielä hieman hiontaa vaille että ikkunanpokat valkoiseksi, pellavaisen hyllysuojakankaan tilalle kokoleveä ja valkoinen vastaava. Samoin ehdotettiin laskutasoa mustaksi, sekä liian ylhäällä oleva vasemmalla kuvassa pikkaisen näkyvä kermanvärinen pikkuhyllykkö maalattava valkoiseksi. Että silleen...ei vielä riippumattovaihetta! Spray-maalit on kyllä tosi käteviä, suihke vaan leviää kyllä ympäristöön aika tehokkaasti. Mökkinurmikkomme on kohta sekin mustavalkoinen...Nuo rautatuolit olivat rautaosiltaan mustat mutta puuklaffit sitä punertavaa puuta, wengeä kait. Tuoli-pöytäsetti on peräisin mieheni poikamiesboxin partsilta ja hän on puuosia huolellisesti öljynnyt kesäisin...kunnes rouva spray astui esiin maalipulloineen!
Liisa, rautasänky sai myös kaveriltani Riikalta mustaksi maalaamis-komennon. Tuli kyllä jo aiemmin mieleeni, mutta ehkä ihan kiva ettei kaikki niin yhteen tuunattuja. Säilyy kuitenkin se tietty eriparia-boheemi lookki, kuten mökille kuuluukin. Ihana, kun jaatte kanssani tätä projektia! Täällä kotona vain miesväkeä, eivät jaksa innostua niin...taitavat tykkää enemmän siitä riippumatto-äiskästä. Mieheni on nimennyt nämä sisustuspuuskat jo "kohtauksiksi"...HIH!

Yöllisin terkuin, PIA

Marika-Valkoista&Rustiikkia kirjoitti...

moi!
aivan ihana tuli mökistänne!!!!
olet sinä kyllä semmoinen energia-pakkaus..!!
Nähdään taas pian,
HALAUKSIN,
Marika

Titti kirjoitti...

Oi miten kauniita ja tunnelmallisia kuvia mökistänne!♥
Aurinkoisia kesäpäiviä!

BY PIA`S kirjoitti...

Heippa!

Titti ja Marika,kiitos teillekin ja Liisa; olisi kiva ollut saada sinut ja Peipposen visiitille puotiin kun kävit Suomessa mutta minä olin juuri silloin matkalla ja terkkuja mummille! Terkkuja myös mökkinaapuri-Terhille ja Niementien päähän...täältä tullaan taas. Luvattu hieman huonompia ilmoja taas, nyyh!

Terkuin, PIA

Johanna kirjoitti...

Ihana muutos!
Tämä tuli nyt kyllä sillä lailla huonoon väliin, että olimme juuri päättäneet omalla mökillämme jättää ne puunväriset panelit seinissä ja katossa sinälleen ja raikastaa ilmettä vaaleilla tekstiileillä, mutta nämä sinun kuvasi saavat minut taas harkitsemaan uudelleen tuota valkoiseksi maalaamista...;)

BY PIA`S kirjoitti...

Heippa!

Johanna; ihana blogi sinulla, täytyykin lukea sitä lisää...juu, tiedän mitä tarkoitat sillä yritin itse 6 vuotta tekstiileillä, matoilla "häivyttää" mäntypaneeli-voittoista lookkia. Valtaosinhan suomalaiset mökit ovat puuta ulkoa ja sisältä mutta kyllä se puunväri on kovin hallitseva. Se toimii varmasti paremmin jos huonekoko on isompi tai isommat ikkunat jotka antavat valoa. Meidän möksä on interiööriltään kuitenkin niin mielenkiinnoton, matalakattoinen eikä kovin suuria ikkunoita että tuntui ettei mikään värimaailma kuitenkaan auttanut mutta ehkä ratkaisevin tekijä oli valonpuute. Nyt on kaikki blanco ja melkein kaikki samat kalusteet jne. näyttää niin erilaiselta.

Ihanaa mökkikesää! Terkuin, PIA

Sirkka kirjoitti...

Kaunis kuin unelma, ja hyvä tuli maalatessasi takasta kaunista vaaleaa, ja että teidän suloinen ihmisen paras ystävä siellä viihtyy ja iloitsee kanssanne! Lakanat pinossa..hyvä juttu!
Kertkaikkisen viihtyisää!

Riitta / Wanilla kirjoitti...

Moikka Pia,
Vau, ihanan kodikas mökki!
Leppoisaa Juhannusta,
Terkuin, Riitta