www.bypias.com

www.bypias.com

5. heinäkuuta 2011

Hannelen ja Pekan Kesä-paratiisi!

On pitkästä aikaan kolea maanantai-aamu, kun ajelen kohti Hannelen ja Pekan kotia. Kutsuin itseni kylään tähän satumaiseen Torppa-idylliin, jossa ahkeroiva isäntäperhe ottaa minut lämpimästi vastaan. Esittelin Teille heidän hohtavanvalkoisen kodin jo kevättalvella lumihankien aikaan ja nyt minun oli pakko palata "henkimään" tämä kesäinen paratiisi! Tervetuloa kaikille...


Valkoinen köynnöshortensia on kasvanut komeasti levittyen jo vuosia. Torppa on Hannelen isoisän sukutila ja hänelle rakas jo lapsuudesta. 


Sisällä kodissa vallitsee kuulas ja valkea, rauhoittava tunnelma!


Hannele ja Pekka jakavat saman innostuksen vanhojen esineiden ja huonekalujen etsimisessä. Hannelen käsialaa on asetelmien ja tekstiilien harkittu sommittelu ja Pekka omaa puutöiden ja rakentamisen taidot. Kumpikaan ei kaihda projekteihin tarttumista ja "työhulluiksi" itseään kutsuvatkin.


Tällä kertaa siirrymme sisältä kohti takapihaa ja kuistia, kiireenvilkkaa kohti heidän uutta aikaansaannostaan jonka haluan nähdä HETI! Siis ihastuttavan upea Kesäkeittiö...


Kaksi viikkoa uurastusta helteellä mutta vihdoin valmis!


Vanhat ruutu-ikkunat on hankittu tuttavilta, niissä upeat vanhat lasit. Verkko-ovisen alakaapin on Pekka rakentanut itse, mahtava!


Suuri urakka oli lattian tekeminen sillä alta jouduttiin kaivamaan paljon isoja kiviä pois.


Kesäkeittiössä kauniit yksityiskohdat kohtaavat käytännön. Ja kun taitoa on näin paljon, ei kovin hankalaksi koidu oikeanlaisten kalusteiden hankkiminen. Jos ei löydy oikeankokoista/näköistä niin rakennetaan juuri sellainen itse. Vanhat puunaulat toimivat kivoina koukkuina....


Kesäkeittiö on pitkän terassin päädyssä, tästä on helppo tarjoilla pöytiin herkut!


Talon päädyssä taivaallinen asetelma vanhoja sinkki-esineitä, oikea maaseutumuseo-nurkkaus!


Sitten astumme valkoiseen UNELMAAN! Vanhoista lasi-ikkunoista tehtyyn Paviljonkiin...


Siiri asettuu valokuvaan emäntänsä kanssa! Hannele olisi innokas perustamaan oman Blogin, mutta tietotekniikka kauhistuttaa. Olen todella iloinen, että sain kuvata ja jakaa tämän taivaallisen miljöön kanssanne. Hannele ja Pekka lukevat blogia ja viestejä/kysymyksiä heille voitte jättää kommentteihin ilomielin. He voivat sitten vastata...Tältä pariskunnalta ei puutu kokemusta maalaukseen/tuunaukseen, rakentamiseen liittyen!


PALATSI! Huudahti eräs valkoista rakastava asikkaani puodissa kun näytin kamerastani otoksia...Tosiaan, näin pilviselläkin säällä sisällä on valoisaa. Joimme kahvit mansikkaherkun kera, kiitos!


Paviljonkiin ei löytynyt oikeankokoista pöytää ja niinpä Pekka nikkaroi ihanuuden ja vielä klaffilla!


Iskin silmäni vanhaan Hartwallin limsalaatikkoon, ihana!


Kyselin Pekalta vinkkejä Paviljongin tekoon. Aikaa heillä meni n. viikon-parin verran. Tämän ihanuuden mitat on 250x420cm. Perustus on tehty lyöntitolppien varaan, sitten pohjarakenne ja laudotus. Tärkeää on miettiä ikkunoiden rytmittely, kulmiin tolpat, kattotuolit ja sitten ikkunoiden väleihin pystytolppia. Katto näyttää olevan lasikuitu-valokatetta. Korjaa Pekka, jos menee väärin...!


Siis IHANA, tahtoo tuon ja kesäkeittiön! Alla kuva Paviljongilta terassille, terassilaudat on käsitelty mustaksi.


Sitten vanha puusauna, joka on saanut myös hyvää hoitoa!


Seinät on maalattu Terva-sävyisellä saunamaalilla. Myös saunan sisältä...Pesuhuoneessa kauniin vähäeleinen, perinteinen tunnelma. Valkeaksi maalattu puuritilämatto sekä puusaavi.


Vierailuni on päättymässä, olen aivan häkeltynyt koko kotimatkan näkemästäni! Kuvissa välittyy varmasti teillekin tämä kauneus mutta paikan päällä todellinen kesä-Paratiisi. Kaiken kruunaa Isäntäpari, jonka into ja luovuus näkyy yhdessätekemisen ilosta!


Vielä pieni otos kuistilta, kuvassa Hannelen ensimmäinen "rappiopöytä"' joka kulkenut uskollisesti mukana.


Wanha Traktori pellolla, maaseutumuseo-osastoa! Kiitos vielä Hannele, Pekka ja Siiri-hauva ikimuistoisesta vierailusta. Toivottavasti nähdään Lauantaina Pihakirppiksellä (kts. Sisustajantaivas.fi nettikaupan etusivulta ja Facebook). Ihanaiset lukijat; voitte jättää kommentteja...H&P ja minä luemme niitä innolla!

Kesäterkuin, PIA

17 kommenttia:

Ainosofia kirjoitti...

Sanattomaksi tuollainen kauneus jo vetää. Oikeasti! Kaikki on niin unelmaa, että minä voin vaan uneksia tuollaisesta.

Onnellisia Hannele ja Pekka kun saatte asua noin upeassa paikassa
<3

Anonyymi kirjoitti...

Oi voi, huokailen ihastuksissani! Juuri tuollaista kesäkeittiötä olen, tuskastumiseen asti, mielikuvissani hahmotellut ja paperillekin yrittänyt piirustaa, lattian sävykin on sama...Todellinen Paratiisi, innostus nousi pitkästä aikaa täyteen kymppiin! Ja todella kannustan Hannelea oman blogin perustamisessa. Kysymyksiä olisi varmasti paljon, mutta nyt mykistyksissäni en saa yhtäkään mieleeni :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Huah´ ihanaa ja kaunista...☺

Nyt kyllä opetat Hannelelle tätä bloggaamista... haluan nähdä lisää tätä ihanuutta..☺

sammal airi kirjoitti...

No "tuttultahan" paikka vaikuttikin ja on kyllä edelleen niin ihana!

Maarit kirjoitti...

Voi kuinka kaunista. Aivan ihana paviljonki, niin herkkä. Upeaa työtä. Aurinkoista aamua Saimaalta, toivottaa Maarit mökkiremonttilainen

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Olen aivan sanaton. Niin ihana ! Ja palatsi/paviljonki on ninn taitavasti tehty, ikkkunat on niin kauniisti sommiteltu ... Kaunein paviljonki mitä olen nähnyt ! Taitava nikkari Pekka on ! Sano Hanelelle että tulee mukaan tähän bloglandiaan vaan,opetat niin sitten hänkin osaa.. Niinkuin meidän lapset sanoo että nykyään meidän äiti on eniten tietokoneen ääressä..
Hälsa Hannele och Pekka och tacka att vi fick se deras vackra hem !
Kraam
Sanne

Ruusa kirjoitti...

Aivan mahtava ja ihan todella mahtavaa, että kaikki on itse tehty! NOSTAN kesähattua!!
Sitä saa aikaan kun alkaa tekemään.. ;)

Todella ihana, näihin kuviin palaan varmasti vielä uudelleen!

Unknown kirjoitti...

Siis herranen aika miten IHANA. ja tuommoisen käsistään kätevän miehen ottaisin minäkin ilomielin. Hannele on varmaan syystäkin ylpeä hänestä. tuommoisia miehiä ei ihan joka oksalla kasva, jotka ovat noin näppäriä käsistään ja vielä tekevät mielellään kaikkea kaunista.
Niin kaunis ja harmooninen sekä sisältä että ulkoa, joten Hannelella on silmää todelliselle kauneudentajulle.

Aivan loistava paikka ja Pia, minä ihan viherryn kateudesta, kun olet päässyt noin kauniiseen paikkaan.

Terveiset kaikille, myös suloiselle Siiri-hauvalle.

-Tuija-

Milla. kirjoitti...

Huoh, moiset kuvat noin kauniista paikasta saavat kaupunkilaistytönkin haaveilemaan omasta maalaisidyllistä... Aivan uskomattoman hieno paviljonki ja kaiken kaikkiaan idyllinen paikka :)
Aurinkoista kesän jatkoa!

Maarit kirjoitti...

Mielettömän ihanaa ja jokainen yksityiskohta tarkkaan harkittua !
Ei voi muuta kuin tuijottaa mykistyneenä noita kuvia :)
Kiitos tästä silmänilosta !!!

BY PIA`S kirjoitti...

Hei Naiset!

Ihania kommentteja, KIITOS!!! Hannele ja Pekka ovat todella otettuja palautteistanne. Heillä on ongelmia Google-tilin kanssa eivätkä vielä saaneet vastattua itse. Puodissakin vieraili tänään naisia, jotka olivat näiden kuvien "huumassa". Itsellänikin heräsi uudelleen haave lasi-ikkunaisesta paviljongista mökille, VOI, VOI! Mutta, kun ei sellaista voi yksin itse rakentaa vaan tarvitsisi sen oman "Harjakaisen" hommiin. Tosiaan, teille välittyikin hyvin kuva siitä että pariskunta on molemmat yhtä innostuneita aikaansaannoksistaan.
Helleterkuin, PIA

hannele kirjoitti...

Kiitos Pialle mukavasta aamupäivästä jonka vietit kodissamme kuvia iloisesti napsien...Kiitos myös kaikista ihanista herkistävistä kommenteista joita olette lähettäneet...Hyvää kesää kaikille teille kodinsisustajille:))

gone to the beach kirjoitti...

Ihana paviljonki!!!Kerrassaan!!Varmasti nauttivat tekemästään työstä! Ilman muuta tervetuloa Blogilandiaan vaan!
Kannattaahan kauneutta jakaa kuin että pitää kaiken itsellään...Kiitos tästä postauksesta!!

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan upeaa!!!

Ihastelen kerta toisen jälkeen näitä kuvia.
Kesäkeittiö on upea ja enpä ole koskaan nähnyt kauniinpaa lasipaviljonki!!
Suuret kiitokset näistä upeista kuvista!! mielelläni katsoisin näitä lisääkin:)


Karita

Titti kirjoitti...

Voih ihanuutta... Näissä kuvissa kyllä silmä ja mieli lepää.♥
Iso kiitos Hannelelle ja Pekalle kun soivat mahdollisuuden meillekkin nähdä tuota paratiisia!♥
Sinua Pia kiittelinkin tuossa edellisessä postauksessa eilisestä.:)
Minun täytyy joskus pyytää Saria kuljettajaksi, että pääsen käymään puodissasi. ;-)
Aurinkoisia kesäpäiviä toivottelen niin sinulle ja perheellesi kuin myös Hannelelle ja Pekalle!

maalaistyttö kirjoitti...

Aivan uskomattoman ihanat kesäkeittiö ja paviljonki! Ja tuo sauna! Täällä tuollaisista voi vaan unelmoida. Ei muuta kun blogia vaan väsäämään. :)

Sara kirjoitti...

Aivan ihana asunto ja piharakennukset ja katokset!! Sekä paljon ihania pieniä yksityiskohtia sisustuksessa..(mieluusti lukisin ja näkisin lisääkin)