www.bypias.com

www.bypias.com

31. toukokuuta 2015

SUMMER-HOUSE FOR SALE

Päätösten hetki koitti ja luopumis-surutyö rakkaasta kesäpaikastamme on alkanut!
Tämä sympaattinen mökki säilyy sydämissämme aina, sillä siihen liittyy niin paljon rakkaita, onnellisia muistoja perheemme lomanvietto-paikkana. Ostimme mökin poikiemme ollessa ihan pieniä, ja tuolloin kriteereinä olivat kohtuullisen lyhyt ajomatka pääkaupunkiseudulta (n.1,5h), turvallinen ja liikenteen melusta vapaa pihapiiri omassa rauhassaan. Iso nurmikko temmeltää ja pelata palloa ja ympäröivät metsät, pellot tutkimus-retkikohteenamme. Kuumimpina kesäpäivinä fillaroimme reilun kilometrin päähän pienelle hiekkarannalle läheiselle järvelle (Ruuhijärvi) jossa vierähti monta tuntia poikien pulikoidessa vesileikkejään.

Kävimme katsomassa muutamia mökkejä, mutta ajaessamme tämän hyvinhoidetun mökin pihaan, tiesin SEN OIKEAN olevan tässä! Iso lasikuisti ja erilliset piharakennukset saunamökkeineen, kesäkeittiöineen sekä kaksi tarvittavaa makuhuonetta sinetöivät kohtalon. Sijainti päättyvän hiekkatien päässä takasi turvallisuuden vilkkaiden veljesten suhteen. Mummo, jolta mökin ostimme joutui luopumaan rakkasta kesäpaikastaan terveyssyiden johdosta. Myyntitilaisuus oli tunteikas, mummon itkiessä vuolaasti ja meidän lohdutellessa häntä, luvaten että pidämme hyvää huolta paikasta! Kyllä näihin mökkeihin latautuu vahvat tunnesiteet...nehän liittyvät niin voimakkaasti onneen ja rentoutumiseen. Lähellä ympäröivään luontoonkin on ehtinyt kiintyä!
Liikutus nousee itselläkin silmäkulmaan jo nyt tätä kirjoittaessa, mutta faktat on jo niin moneen kertaan todettu viimeisen parin vuoden aikana ettei se horjuta päätöksiä. Isoiksi kasvaneet poikamme ovat kapinoineen jo pari kesää mökille lähtöjä, tiedättehän teinit ja omat työkiireemme yhdistettynä omakotitalo-asumiseen ja näihin kiinteistöihin liittyvät huoltotyöt, nurmikonleikkuut ym. Ettei meillä ole tarpeeksi aikaa käydä mökillä ja hoitaa sitä mielestämme ahkerasti kuuluvalla tavalla. Lisäksi mieheni sisarusparven perikunnan mökki saaristossa odottaa kävijöitä ja osallistumista huoltotöihin.

Nämä ihanat kuvat ovat osittain Kodin Kuvalehdestä ja Koti-ja keittiö-lehdestä. Olen myös vuosien varrella esitellyt kuvia täällä blogissa. Isoimman make-overin mökki koki muutama vuosi sitten, kun sain vihdoin "hakemukseni" läpi sisätilojen valkaisuun. Ja olen nauttinut tuosta valkoisuudesta, valosta riemuiten.Jäämme kaipaamaan ihania naapureita, mökkitien varrelta. Eläkkeellä olevia pariskuntia, jotka vahtivat meidän Espoolaisten mökkejä epäilyttäviltä autoilta ja jotka tarvittaessa ovat toimineet "mökkitalkkarina" esim. jos talvella olemme pyytäneet mennä laittamaan lämmöt päälle ennen saapumistamme. Lähistöllä asuu myös maanviljelijöitä, jotka tietävät mistä saa ostettua edullisia polttopuita tai jos paikalle tarvitaan kaivinkonetta, terassinrakentajaa, sähkömiestä...

Täällä on ollut hyvä olla, kiitos ihana maaseutu! Viljavat pellot ja punaiset torpat...
Uudet kujeet ja haaveet häämöttävät ja odottavat toteutumistaan seikkailunhaluiselle kulkijalle...

Mökin myynti-ilmoituksen löydät täältä ja löysimme juuri sopivan esittelijänkin, johon voitte ottaa yhteyttä mikäli tässä olisi unelmiesi kesäpaikka!

Terkuin, PIA

2 kommenttia:

Teija Hakula kirjoitti...

Oih mikä mansikkapaikka! Jos meillä ei olisi jo mökkiä, jättäisin
tuosta unelmien möksästä heti ostotarjouksen. Sinun taianomaiset
kätesi ja uskomaton tyylitajusi yhdistettynä maalaisidylliin tekee
vapaa-ajan asunnostanne aivan täydellisen <3

Anita kirjoitti...

Hei Pia :) täällä samoissa fiiliksissä. Mökki saaressa jää unholaan ja hyvät muistot jäävät elämään.30 vuotta mökkeilyä Iniössä loppuu, surutyö täytyy siinäkin tehdä.Mökistä löytyi kosteusvaurioita ja hometta eli terveys kaiken edelle. Tsemppiä mökin tyhjentämiseen!