www.bypias.com

www.bypias.com

13. huhtikuuta 2013

WORKSHOP


Our workshops are working here with full speed! Spring has finally started... Everything is cut by scissors and sewing machines used  for small industry. Scilled ladies with pride of their traditional occupation are behind of high quality of my design. Customers here respect this kind of way of making garments, that can last for years after several using and washing. World is so full with stuff made in Asia etc. by factories with weak quality, that are ment to last only short life...I truly respect this kind of traditional handwork!Tämäkin viikko on ollut jännitystä täynnä! Ompelimot työskentelevät täydellä vauhdilla, mutta sairaslomat ja uusien ompelijoiden löytäminen tilalle on hetkittäin huolenaihe joka tietysti hidastaa tuotantoamme. BY PIA´S vaatteet ja tekstiilit nimittäin ommellaan ihan perinteisillä menetelmillä. Kaikki vaatteet leikataan saksilla leikkupöydillä ja ommellaan pienteollisuuteen tarkoitetuilla koneilla. Olen vaikuttunut tästä ammattiosaamisesta, josta itselläni ei ole aiempaa kokemusta.
Mutta opin kokoajan lisää mielenkiintoisia asioita...
Kesä on edessä ja kyselyitä jälleenmyyjäehdokkailta tulee Euroopasta ja jopa USA:sta, huh!Bisnesmiehet neuvovat minua lähtemään Kiinaan, mutta ideologiani lähituotannosta ei taivu...teemme parhaamme tämän tekotavan vaalimiseksi! Olen itse niin henkeen ja vereen käsityöläinen, että harmittelen kuinka mahdotonta monien on elättää täällä itsensä rakastamallaan käsityö-ammattitaidolla ja joutuvat koko työuransa tehdä muuta työtä haaveillen kutsumustyöstä...Ompelutyö on kurinalaista ja suunnitelmallista, kaikki pitää tehdä oikeassa järjestyksessä nopeuttaakseen prosessia ja välttyäkseen virheiltä. Vastoinkäymisiä tulee päivittäin, koneet hajoavat, kaavat kuluvat rikki/repeytyvät ja ajan kanssa käydään kilpajuoksua...Kaikki on millitarkkaa, silmät, hartiat ja niska ovat kovilla. Ei mikään helppo duuni...Mutta ällistyttävän ihanat valmiit tuotokset palkitsevan tekijänsä!
Saan olla kiitollinen, että olen löytänyt yhteistyökumppanit joiden ammattiylpeyteen voi luottaa...Muuten tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista!
OLEMME HELSINGIN KÄDENTAITO-MESSUILLA HELSINGISSÄ 26.-28.4. TERVETULOA!Terkuin, PIA

10 kommenttia:

Hammi kirjoitti...

Taas ihana postaus. Mikään ei tuu helpolla, vaan hyvällä sydämellä. <3

Taija kirjoitti...

Mahtavaa että työllistät ihmisiä Suomessa :) Ja kiva oli nähdä ns. kulissien taakse :)

AnniK kirjoitti...

Hatunnoston arvoinen suoritus. Itse olen ollut aikoinaan muutamassakin alasajetussa ompelimossa töissä. Eiköhän se ole enemmänkin sääntö kuin poikkeus että ompelutyöt siirretään halvempiin maihin. Toivon onnea yrityksesi taipaleelle. Vaatteesi ovat kyllä niin ihania että näitä on ilo pitää.

BY PIA`S kirjoitti...

Heippa!
Kiitos naiset, kädentaidot kunniaan...eikö vain!
T. PIA

monica sundvik kirjoitti...

Kyllä näissä pellava vaatteissa näkee
että ompeliat ovat taitavia käsistään.
Oli muuten kiva tavata Porvoossa tässä torstai iltana, sain niin hyviä vinkkejä mitkä sopii minkäkin kanssa.
Ostin mustat pellavacaprit ja valkoisen tähtitunikan.
Monica blogista MINA TVÅ HEM

Tarja kirjoitti...

juuri tästä syystä, että työ tehdään täällä ja taitavat naiset tietävät asiakkaiden vaatimukset laadun suhteen olen ihastunut Pia's vaatteisiin. Jos ommeltaisiin muualla olisin pettynyt. Ja toki vaatteiden ihana ulkonäkö ja päälläpidettävyys on ihan yhtä parasta!

Nuppu Home kirjoitti...

Kiitos Pia kun valotat asiakkaillesi ja lukijoillesi miltä näyttää ompelimossa ja mitkä ovat byPia's arvot. Se on avoimuutta ja rehellisyyttä ja sitä me suomalaiset naiset arvostamme.

bellagio kirjoitti...

Entisessä elämässäni ompelijana ex Nansolla yli 25 vuotta sitten, tiedän mitä se työ on. Arvostan!!
Kiitos siitä osaan edelleenkin hurruutella saumurilla ja ompelukoneella, jotka kaivoin naftaliinista esille vuosikymmenten jälkeen.

BY PIA`S kirjoitti...

Hei Naiset!
Ja kiitos, samoilla linjoilla ollaan! Terkuin, PIA

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiva postaus! :)