www.bypias.com

www.bypias.com

29. syyskuuta 2011

Kodin päivitys, osa II...

MEILLÄ KOTONA, AT HOME...


Tarkkasilmäiset teistä mahdollisesti bongasivat jutun kodistamme tänään Ilta-Sanomista. Tuttu toimittaja ja blogilukija (kiitos, Tarja) halusi tehdä kodistamme jutun syksyn numeroon.


Suurella jännityksellä hain aamulla tuoreen painoksen ja ihan kivalta näyttää ammattikuvaajan otokset! Teksti on kirjoitettu humoristiseenkin tyyliin, sillä toimittaja ei tähän lehteen halunnut luoda sisustuslehdille tyypillistä siirappimaista tunnelmaa. Ja toki kaukana siirapista tämän perheen elämä onkin...yrittäjä-äiti 24h at work, kaksi poikaa ja 2 koiraa sekä mies, joka yrittää pitää perheen rutiinit ruodussa ja vaimon, HIH!


Koti on siis siivottu ja asetelmat hiottu kohdilleen! Keittiön lamppu vaihtui n. 2 kertaa parin viikon aikana, joskus on vaikea päättää...tiedättehän?


Kuten jutussa mainittiin, kotimme on kompromissien tulos. Minä ideoin ja mies päättää tykkääkö vai ei! Aika tuttu tilanne monilla meistä...Tummat puuelementit ovat osittain saaneet jäädä rauhaan valkoiselta pensseliltä kädenvääntöjemme seurauksena ja mustat isot, miehelleni mieluisat kaiutin"pömpelit" pysyvät kuvassa. Härvelit sentään kaapin sisällä piilossa telkun alla...


Matkalaukkukollaasi kaapin päällä on lempparini...


Ja olkkarin iso puukaappi kätkee sisäänsä dvd-cd-levyjen kokoelman...


Vaaleansininen liinavaatekaappi on Antiikkimyyjältä ostettu satasella. Haaveilin työhuoneeseeni mustaa Ikean Hemnes-vitriinikaappia, joka olisi tälle seinälle sopinut ja muutenkin väreihin mutta wanha voitti jälleen...joku ihmeellinen fiilis on vanhassa kaapissa kun ovet avaat, jotenkin juhlavaa ennemmin kuin uuden mdf-levyn tuntu.


Työhuoneeni on jokseensakin samanlainen kuin aina, Indiskasta löysin mustavalkoisen maton joka antaa särmää...


Sisustajantaivas-kirpparimarkkinoilta bongasin siron nojatuolin, jonka miesväki hyväksynyt kun siinä hyvä löhöilyasento. Päällystin kukalliset pehmusteet pellavasäkillä.


Keittiöön yritin loihia Bistro-tyyliä (ihan oma keksintö tuo B-tyyli). Ensin oli musta kupulamppu, joka vaihtui tähän valkoiseen, lamppua voi tilata Sisustajantaivaasta s-postilla hintaan 249,-. Aikamoisen painava, rouhea ihanuus pitkällä johdolla. Ruokaryhmän pöytälevy jäi sitten puunväriseksi, kompromissi...miehen toive.


Työhuoneen vanha puusohva toimii vierassänkynä, olen piilottanut kaikki täkit ja peitot alle pehmusteeksi.


Makkarin tunnelmaa...


Ja olkkarin Ektorppi...


Eteisen valkoinen Klaffi, jossa mukavasti säilytystilaa puhelinluetteloille jne. Kodissamme ei ole kiintokaappeja kuin kodinhoitohuoneessa ja keittiössä. Vanhat puukaapit ja lipastot toimivat säilytystiloina ja vaihtavat paikkaa helposti. Vähäiset säilytystilat rajoittavat myös tavaratulvaa ja pakottaa inventoimaan useasti turhaa roinaa kirpparille.


Kirpparista puheenollen, Blogikirppistä suunnittelen pidettäväksi ihan pian. Olisiko viikonloppuna pe, la vai su ilta paras aika?

Viikonlopputerkuin, PIA

11 kommenttia:

Maanvaiva kirjoitti...

Kyllä on kaunista!!! <3

Jaa-aa.. enpä tiedä, mikä olisi paras päivä blogikirppikselle.. Myöhästyn kuiteskin :)

sara kirjoitti...

ihana koti, niin kaunis! :)

äänestän pe- tai la-iltaa blogikirppikselle, ne olis parhaita!

t. sara

Irmastiina kirjoitti...

Kaunista, niin rauhallinen tunnelma.
Tummat värit antavat kauniisti ryhtiä, muuten vaalealle kodille!

Maarit kirjoitti...

Kauniita kuvia ja niin kaunis koti. Joo mulla samat kuviot, kompromisseilla mennään... Kaikkea ei saa maalata valkoiseksi.Mutta hyvä näin, koti koko perheen oma.
Viikonloppuja!
Maarit :-)

Jaana kirjoitti...

kaunis koti teillä!
ite kyllä tykkään tummasta puusta myös, ja värit tulevat taas:) Onneksi :)) meillä kun niitä värejä piisaa :)
täytyyhän sitä molempien saada sanoa mielipiteensä, mikäs koti se muuten olisi :)

tiina kirjoitti...

Kaunista, tykkään. :)

TapiPetit kirjoitti...

Tykkään, erityisesti pidän tuosta sinun työhuoneesta, siinä on jotain sitä... Kenen tuote on tuo valkoinen keittiön kattolamppu? niin ihana!

TapiPetit kirjoitti...

Niin ja jäi sanomatta että pe-la kirppis jees ;)

Sirkka kirjoitti...

Kaunis kokonaisuus,
kuin myös itse rouva
myös ihanaisen vaatteet ja aatteet!
Puusohva on myös itse koreus ja kukas nuppu siellä silmäilee tyytyväisenä ja mikäs ettei vällyjen päällä makoilessa. Suloinen halittavuus!
Kirppis tuolisi on hyvän näköinen ja varmasti myös hyvänoloinen mukavuus ja olet erittäin onnistuneesti sen päällystänyt kauniiseen kuosiin.
Minulta on jäänyt tuo Ilta-Sanomien katselmus, mutta aion saada sen käsiini, mutta tässä olikin paljon kauniita kuvia kertomuksineen, joten kiitos!

mielestäni pe ilta olisi paras.

Tuija kirjoitti...

Voi sentään miten kaunista teillä on..huoh..

Ihan sama mikä päivä...ei väliä..mulle käy kaikki päivät.eli kaikki päivät oivallisia kirppispäiviä.

Reissuja ja romantiikkaa kirjoitti...

Kaunista, rentoa ja ihanan oman tyylistä. Siis kerrassaan ihanaa. Mutta miten sää niin paljon oot miehelles periksi antanut ?? Ihan kaahistuttaa näin piilo-feministinä..
Lehtijuttu meni ohi, siksipä kiitos kuvistasi. Onko tulossa joulun alla enää uutta sisustuskirppistä ? Meiltä maatiaismammoilta kun meni viimeks yhteensattumien vuoksi se syyskuinen kirppis ohi.