www.bypias.com

www.bypias.com

2. lokakuuta 2012

HANNELEN JA PEKAN LUONA...OSA 1


Paljon on kerinnyt tapahtua vuodessa, mietin ajaessani kauniissa syksyisessä auringonpaisteessa kohti kyläpaikkaa...Hannelen, Pekan ja Siiri-hauvan uutta kotia! Muistatte varmaan ihanan punaisen Torpan, jossa he asuivat ennen...suloinen lasi-ikkunoista tehty kesäpaviljonki, valkoiset lautalattiat ja koti täynnä kauniita vanhoja kalusteita! Mahtava Kotikirppispäivä-lumisessa säässä, johon monet teistä pääsitte käymään...ihmetellen kuinka kukaan voi tällaisesta talosta muuttaa pois.
Seuraava sukupolvi on nyt Torpan uusi perhe, suvun pieninkin on jo syntynyt!
Hannele asuu nyt ensimmäistä kertaa uudenaikaisessa kodissa ja pariskunta on hankkinut kesäpaikan, jota minun piti kiirehtiä kuvaamaan teille koko kesän, mutta huihai-kesä vierähti ja tässä ollaan.
Siitä viisastuneena, hyppäsin autoon ja tiesin ihanan määränpään odottavan minua perillä!
 

No niin, mentiin jo sisään! Eteisessä silmäni zoomaavat edessä avartuvaa valoisaa näkymää, tuskin maltan tervehtiä Hannelea...kun jo katse hakeutuu mahtaviin kontrasteihin, asetelmiin.
Torpan-tyylin romanttisuus ja rosoisuus on kadonnut moderninpaan, kevyempään tyyliin. Hannele on tykännyt aina valkoisesta, harmaasta ja mustasta. Antiikkikalusteista on säilytetty muutamat suosikki-kaapit ja esineet, mutta muuten kalusteiden tyyli on industriaalimpi yhdistettynä Ikean löytöihin.
Pekka on antanut omat taidonnäytteensä tässäkin kodissa, ja mieletön lankkupöytä rautaristikko-jalkoineen on hänen omaa tuotantoa! Ihana!!! Lamppu on ostettu minulta ja Puodillani löytyy vielä yksi tuollainen...
Nauttiessamme ihanaa Hannelen valmistamaa suklaakakkua, kertasimme kesän mökkikuulumisia.
Tosiaan, tämä pariskunta on pistänyt tuulemaan muuttaen ostamansa mökin täysin omanlaiseksi, yhdessä kesässä: kymmeniä litroja valkoista ja mustaa maalia, kymmeniä neliöitä lisää terassia, katon, ulkoseinien, terassien maalaus, pihakivien laitto, HUH! Sisustamisen yksityiskohtaisesta hionnasta tinkimättäkään...tiedän, tahtoo nähdä mökinkin! Ensi kesänä juttua on tulossa lehteen.Kyläilyni tarkoituksena oli tulla myös kuvamaan BY PIA`S HOME mallistoni tekstiilejä, joiden arvasimme sopivan tänne loistavasti.
Koti on uusi paritalo, 4h ja keittiö. Hannele nauttii isoista ikkunoista, jotka heijastavat valoa valkoisista lattiapinnoista. Pariskunta saa nyt viettää huolettomanpia talvia ilman raskaita lumitöitä ja vanhan talon lämmitystä. Mökki tuo sitten vaihtelua ja ulkoelämää kesäisin...Tämä koti ei mahdu yhteen postaukseen, juttu jatkuu ja lisää kuvia tulee erissä...
Kiitos Hannele ja Pekka ihanasta visiitistä kauniiseen, uuteen kotiinne!

Terkuin, PIA

2 kommenttia:

TapiPetit kirjoitti...

Tuo ruokapöytä ja saarreke keittiössä niin upeet, saispa tuollaisen itselleen

Pia kirjoitti...

Heippa!

Saarreke on muuten Ikean, tuunaus By Pekka ja Hannele...
Terkuin, PIA