www.bypias.com

www.bypias.com

28. lokakuuta 2012

KAMERAPULMIA...


Tähän pimeyteen tekee mieli palata näihin valoisiin ja ihaniin Hannelen ja Pekan kotikuviin...Viime blogitapaamisen jälkeen kyllä on ollut pakko myöntää, että halvan pikkukamerani tarina alkaa olla ohi! Verratessani kuvanlaatua "järeämpien" järkkärien lopputulokseen tajusin, että asialle on viimein tehtävä jotain. Mutta mikä kamera, malli, objektiivi, hinta-laatusuhde, paino, koko, käytön helppous??? HUOH, kuulun täysin epäteknisten ihmisten klaaniin! Nuo järjestelmäkamerat ovat niin isoja, painavia ja hankalia pitää käsilaukussa mukana. Niiden valmistajat pitävät kyllä päivän koulutuksia, oletteko käyneet sellaisessa? Kaikenlaisia vinkkejä kiitos, jos jaksatte antaa...
No, mutta tässä nyt näitä kuvakulmia kauniista asunnosta kohtuullisella kuvalaadulla!

Tunnelmallista viikonloppua! Terkuin, PIA

10 kommenttia:

Eijan korukoppa kirjoitti...

Upea koti, kaunis vaaleus!
Sama kamerapulma minullekin, en ymmärrä niistä mitään.
Mukavaa viikonloppua!

Henkkumaaria kirjoitti...

Minullakin on se kameraongelma olemassa! Pitää saada kunnon järkkärikamera ja sitä opetella käyttämään! Lankomies on taitava luontokuvaaja ja onkin luvannut oman kakkoskameransa lainaksi harjoittelua varten. Kameraa pitäisi aina varmaan kuljettaa mukanaan, sillä aika usein minäkin olen kuvattavia asioita tuolla kulkiessani nähnyt. Sitten räpsin kännykällä vaan, kun ei ole muuta mukana!

Rosegarden kirjoitti...

Jos järeä järjestelmäkamera tuntuu liian isolta kuljettaa mukana ja kameran/kuvaamisen "opiskelu" liian aikaa vievältä niin nykyiset kompaktikamerat ovat hyvä vaihtoehto. Kannattaa oikeasti mennä asiantuntevaan kamerakauppaan ja kertoa mitä haluaa ja mitä ei halua. Monilta kameranvalmistajilta on tullut myös näppäriä pienikokoisia järjestelmäkameroita. Itselläni on aika järeät kamerat työssäni, mutta lomalle yritän olla niitä raahaamatta. Itse olen päätymässä valkoiseen (siis minusta on ihana että lomakamera on väriltään valkoinen) Nikon V1 "pikkujärkkäriin", kulkee käsilaukussa mukana :)

Maria-Amanda kirjoitti...

Hei Pia:) Kauniita kuvia, todella harmoninen koti. En ole kamera asiantuntija mutta itselläni on Sonyn Cyber-shot kamera http://www.sony.fi/product/dsc-h-series/dsc-hx9v -ja toki, löytyy parempia mutta ihan tehokas mun bloggailuun ja kuvat riittävät:)Iloista sunnuntaipäivää*

Pia kirjoitti...

Heippa!

Kiitos mimmit vinkeistänne, käyn tutkimassa ehdotelmianne ja niiden hintoja, HUI! On tämä aika hifistelyä...ei ihan mun juttu, jaksan perehtyä ihan mihintahansa nappi-yksityiskohtiin ennemmin,-)
Aurinkoisin sunnuntaiterkuin, PIA

Elisa kirjoitti...

Heips. Itse ostin ns. minijärkkärin ihan reilu kuukausi sitten. Tuli tuo sama tunne, kun aina kännykän kameralla napsi kuvia. Nyt käytössä siis super kaunis valkoinen Olympus Pen Lite E-PL3. Samat tehot kuin niissä isoissa järeissä järkkäreissä, mutta paljon pienempi ja kevyempi. Ehdottomasti voin suositella!!

periferian riikka kirjoitti...

tuntuu että jämerä järkkäri vaatis jalustan ja sen että oikeesti osaa käyttää sitä eli kurssin käynnin, ettei mee hyvä kamera hukkaan. Tuommoinen pikkujärkkäri kuulostas hyvältä :)
valokuvauskurssi olis kyllä mukava käydä.
Ihania kuvia olet ottanut, että sitä sommittelusilmää sulla ainakin on !

Ainosofia kirjoitti...

Hei Pia,
itselläni on Olympus järkkä.

Mutta juuri tuota Olympus Pen Lite pientä järkkäriä tahtoisin myös itselleni. Olisi helppo kuljettaa mukana. Ja mitä testeihin tulee se on saanut ihan hyvät arviot.

Onnea kameran hankintaan :)

*Minna* kirjoitti...

Valokuvaajamieheni hankki meille "pikkukameraksi" Canon G1X:n. Se on ihan näppärä kuljettaa mukana ja tulee tosi hyviä kuvia. Miehen työkalusto on sen verran järeä, että mieluummin otan tuon pienen mukaan, kuin kerään erinäisen määrän objektiiveja jos mennään vaikka vaan lasten kanssa leikkipuistoon.

Pieni Lintu kirjoitti...

Suosittelen jos paljon sisällä kuvaat niin kiinteäpolttovälistä objektiivia, ne on paljon valovoimaisempia kuin zoomilliset. Esim. 50mm on kovin suosittu, meillä on Nikkorin 35mm. :)

Meillä on perusjärkkäri, Nikon D5100, ei mikään superkallis edes ja olen hinta-laatu-suhteeseen tyytyväinen. :)