www.bypias.com

www.bypias.com

24. kesäkuuta 2012

PUOLIKSI TEHTY LASITERASSI...


 Juhannuksen vietosta mökiltä palannut emäntä on taas ladannut akkuja viimeiseen työviikkoon! Ensitöikseni riennän nauttimaan terassin valkoisesta maailmasta. Lasitus on valmistumassa, liukuvat sivulasit ja katto on tehty, ja terassimme on sateelta suojaan-tilassa...etulasit vielä tulossa ja niistäkin tulee täysin sivuun liukuvat.
Terassimme lattia oli öljytty tummanruskeaksi, mutta maalasimme ne Betoluxilla valkoiseksi, kahteen kertaan. Olkkarin ikkunan alle siirsimme keittiöstä tällaisen puusohvan, jossa kannen alla kivasti säilytystilaa. Istuinpatjaksi Ikeasta aurinkotuoli-pehmuste harmaanmustana, haluan terassimme tyylin olevan ilmava, selkeä musta-valko-harmaa maailma. Kuva olkkarin ovelta, josta astutaan terassille. Kuten näette, talomme edestä menee paikallistie ja mopoliikenne kesäiltaisin pitää aikamoista meteliä. Toivon lasien hiukan eristävän meteliä...? (Taidan olla jo vanha täti joka kärsii melusta, ns. "valittajamummo"  jollaiseksi isot poikani nimittävät ilmiötä,-) Puodissani oli pyörinyt jo aikansa myynnissä tällainen tarjotinpöytä, jota hiukan piilottelin siinä toivossa että jäisi itselleni johonkin.... Sohvan kaveriksi kulmaan hankin Ikeasta tällaisen ilmavan ja kevyen muovirottinki-tuolin jota helppo siirrellä ja syksyllä heitän siihen lampaantaljan...Tarjotinpöydällä on kokoelma tuikku-kynttilöitä ja kukat maljakossa...Iltatunnelmaa...kattopalkkiin poraamme koukun johon saan roikkumaan ison orientaali-tyylisen sipulinmuotoisen kynttilälyhdyn. Niitä löytyy AmandaB:n verkkokaupasta valkoisena ja harmaana...Hyvin simppeli konsepti! Kukat voivat olla pääosin kuumuutta kestävät yrtit ja muita viherkasveja...Mietin lämmitysjärjestelmää terassille ja otan mielelläni teidän kokemuksia vastaan...Claes Ohlssonilla olisi sellainen infrapunalämmitin metallisena pylväsmallina 29,-. Huomaan, että viileinä kesäiltoinakin lämmitin olisi mukava!Koirat nauttivat suojaisasta näköala-paikastaan ja valppaina valvovat reviiriänsä....Lattian maalaaminen valkoiseksi sisältä oli kädenväännön paikka isännän kanssa, mutta uskon sen olleen vaivan väärti! Ulkopuoli laudoituksesta jäi nyt sitten tummaksi, sillä kuulimme maalikaupasta ettei maali tulisi kestämään öljytyssä puussa sään armoilla.Pienet seuralaiseni sohvalla saavat nauttia ulkoelämästä...lisää helteitä odotellessa!

Terkuin, PIA

13 kommenttia:

Marjo kirjoitti...

Kaunista valkoista, kun valmistuu varmaankin tulee terassista rauhallinen ja suojaisa. Viimeinen viikko alkaa myös mulla työssä ja sitten ansaittu loma alkaa... Hyvää työviikon alkua, toivotellen Marjo

Heidi kirjoitti...

Voi että, miten ihanalta näyttää! Minäkin haaveilen laseista tuohon meidän terassille. Uskallatko kertoa, minkä verran tuo suunnilleen tulee maksamaan? Olisi niiiin ihanaa saada istuskella sateelta suojassa ja talvellakin terassilla lämmin kuppi kuumaa kädessä:)

Tuire kirjoitti...

Aivan ihana terassi!!! Käyttöaika varmasti pitenee paljon lasituksilla ja lämmöllä. Kiitos inspiksestä. Mä tsemppaan omani kanssa. :)

Irmastiina kirjoitti...

Ihana teranssi!
Sohva on kovin tutun oloinen...samanlainen meilläkin tuolla yhdessä huoneessa on..:)

Ainosofia kirjoitti...

Oikein ääneen täällä huokasin - upealta näyttää <3

AnniK kirjoitti...

Valkoinen lattia on kyllä onnitunut valinta valoisalle terassillenne! Mukavan näköistä muutenkin. Kyllä tuollainen lasitus vaan lisää tilan käyttöä pitkälle syksyyn!
Mukavaa työviikkoa :)

Pia kirjoitti...

Heippa Naiset!

Juu, kyllähän tuo hinta arvelutti meitäkin...hinta riippuu tietysti terassin koosta. Oma terassimme on 4,50x2,50m. Halusimme ns. avaimet käteen-lasituksen, eli siihen kuuluu rakennuspiirrustukset, lasit, työ ja rakennusluvan haku myyjän puolesta.
Lumonilta kysyimme ensin ja siellä yli 11.000,- hinta ja sitten kysyimme parilta muulta pienemmältä toimittajalta, joilla aika sama hinta. Eli piirun verran vajaa 10.000,-. Valitsimme Select-Teamin ja katsotaan kuinka homma hoituu loppuun asti, vielä vaiheessa... Hintoja oli aika vaikea löytää suoraan netistä, toivottavasti tämä auttoi teitä jotka harkitsette samaa. Oikein ihanaa loma-tai työviikkoa teille ja kurkatkaa Facebookkiini, siellä alkaa arvonta NYT! Terkuin, PIA

Nonnukka kirjoitti...

Aivan tosi upea terassi!

Katariina kirjoitti...

Ihana terassi!

Rouva Kulta kirjoitti...

Wautsi wau! Hieno ja tyylikäs! Ja hyvä J kun antoi periksi lattian maalaamiselle :-)

Suski kirjoitti...

Ihana terassi! Mä haluan myös, kylmiä syksyiltoja varten.

Reissuja ja romantiikkaa kirjoitti...

Ihana terassi ja niin seesteinen valkoisena. Samoja hommia olen minäkin tehnyt, tosin vetäsin patiomme harmaaksi, tuli tosi hyvä. Kaiteita sitten äherretään seuraavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten ihana, kaunis terassi!!!! Ihan mieletön :))